Fonkelwinkel

Je kan bij De Fonkelhut ook terecht om enkele leuke boeken en/of spellen aan te kopen. De voorwerpen die ik verkoop gebruik ik ook allemaal in De Fonkelhut. Hierdoor sta ik ook volledig achter deze producten.

SPEL SCHATGRAVERS

Schatgravers is een kaartspel, met schatkaarten en karweikaarten.
In Schatgravers ontdek je waardevolle eigenschappen (schatten) van jezelf en van je medespelers. Je zult bij het spelen merken dat Schatgravers je op dynamische wijze laat verbinden met jezelf en de ander.

Of je het nou speelt voor de gezelligheid of met een vooropgezet doel, de uniek versterkende combinatie van de karweikaarten en schatkaarten raakt alle deelnemers Intussen blijf je dus nadenken over jezelf, maar ook over anderen.
Je wordt volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf en je medespelers, maar stiekem ook van andere mensen om je heen.

Schatgravers kan in verschillende situaties en leefomgevingen ingezet worden. Het spel is zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen prikkelend en werkzaam. Schatgravers kan 1 op 1 gespeeld worden maar ook in groepen. Het kan gebruikt worden als gezelschapsspel, maar ook coachend, therapeutisch, stimulerend of preventief ingezet worden. Trouwens, ook zonder coach-ervaring kun je dit spel prima spelen.

Schatgravers kun je in heel veel situaties gebruiken. Schatgraven is leuk, en je leert er ook nog eens veel van. Over jezelf en over de ander.

€35/spel

BOEK 'IK BEN 9' (Bauke Borsboom)

‘Ik ben 9’, een prachtig boek over de ontwikkelingsfase van de negenjarigen. Een must voor negenjarigen, ouders,leerkrachten en zorgbieders die met negenjarige kinderen werken. Dit prachtige en unieke boek van Bauke Borsboom kan helpen in deze onzekere periode. Alle negenjarigen in dit boek vertellen hun verhaal en laten hun gezicht zien. Een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige. Misschien wel een fijne uitnodiging voor het kind om een eigen verhaal te schrijven.
Jeannette Bakker, directeur van de ‘Magie van Kindercoaching’
RECENSIE
Kinderen die (bijna) 9 jaar zijn, komen van een fantasierijke sprookjeswereld langzaam in het ‘echte’ leven terecht. Dat kan knap lastig zijn! Ze horen niet meer bij de kleintjes en nog net niet bij de groten. De emoties van negenjarigen gaan op avontuur en kunnen alle kanten op; soms lijkt het wel alsof deze kinderen in de pubertijd zitten. In deze uitgave vertellen ruim vijftien kinderen in laagdrempelige, luchtige interviews en dagboekfragmenten over hoe het is om 9 jaar te zijn. Wat is er leuk? Wat is er lastig? Wat hebben ze nodig? Het bijna vierkante boek bevat grote (portret)foto’s in matte kleuren met teksten in overwegend vrij grote letters. Daarnaast zijn ook kleurenfoto’s en enkele kindertekeningen opgenomen. Tussen de kind-ervaringen door staan tips en weetjes die naar de (jonge) lezer toe geschreven zijn. Achterin is uitgebreide informatie opgenomen voor ouders, verzorgers of andere opvoeders. Bevat verder informatie over de auteur (kindercoach en fotografe) en een literatuuroverzicht. Dit stevige, mooi verzorgde boek wil ouders, opvoeders en kinderen laten zien dat zij niet de enigen zijn voor wie deze fase soms moeilijk kan zijn. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar. S. Mulder

€19,95/boek

 

FONKELTHEE

De Fonkelhut heeft ook zijn eigen thee in twee soorten : ‘Fonkel for kids’ en ‘Fonkel for me’. Deze thee kan je proeven tijdens de workshops en fonkeldagen maar je kan ze ook aankopen in De Fonkelhut zelf of via de Fonkelwinkel.

Beide theeën zijn gemaakt uit enkel kruiden en bloemen. Er zit geen thee-extract in en is volledig op natuurlijke basis gemaakt door Bee at den Hof in Herk de Stad.

 Puur natuur dus. Maar het geeft je wel die extra fonkel die je nodig hebt!

* Fonkelthee, veel fonkels in een tas*

Fonkel for Kids

De Fonkel for Kids is een lekkere frisse thee met een extra accentje! Hij kleurt blauw in het begin en wordt roder nadien. Dit komt enkel door de bloemen die erbij zitten. Er zijn geen kleurstoffen aan toegevoegd. Je kan deze thee ook koud drinken en er ice tea van maken door er nadien bruiswater aan toe te voegen.

Een thee met een dubbele extra fonkel waar kinderen echt dol op zijn!

€6,50/zakje van 50 gr (hier kan je ongeveer 20 tassen thee uit maken)

Fonkel for me

De Fonkel for me is een warmere thee met een volle smaak. Hij past perfect bij dat ‘me-momentje’ dat iedereen wel nodig heeft. 

Een thee voor die fonkels voor jezelf waar iedereen nood aan heeft, een echt me-moment.

€6,50/zakje van 50 gr (hier kan je ongeveer 20 tassen thee uit maken)