Workshops en Fonkeldagen

Fonkeldagen

Tijdens de fonkeldagen werken we in kleine groepjes (max.6 kinderen) rond thema’s als faalangst, zelfvertrouwen, schatgravers, schateiland,.. We gaan aan de slag met leuke materialen, knutselen en spelen, verhalen en/of visualisatie. We kunnen de natuur intrekken of werken in De Fonkelhut, alles afhankelijk van het thema waarmee we aan de slag gaan.

Tijdsduur : 2u telkens van 14u tot 16u

Kosten:

Fonkeldag : €25 per fonkeldag , incl. alle werkmaterialen, drankjes en gezonde tussendoortjes / tweedaagse €50 / driedaagse €75

 

 
  • woensdag 5 juni 2024                               STERK IN MIJN SCHOENEN                           7 – 14j * 14u tot 16u VOLZET
  • zomerfonkels 1    8-9-10 juli 2024           IK VOLG MIJN EIGEN PAD                               7 – 14j * 14u tot 16u NOG 3 PLAATSEN
  • zomerfonkels 2  19-20 augustus 2024  EEN KWEZEL AAN BOORD                               7 – 14j * 14u tot 16u NOG 3 PLAATSEN
 

Op expeditie met jezelf ~ tweedaagse opleiding

Mandy van ‘op expeditie met jezelf’ en ik slaan opnieuw da handen in elkaar op 22 juni en 28 september 2024 en organiseren een tweede prachtige tweedaagse met als thema ‘op expeditie naar jezelf’.

Mandy komt deze 2 dagen van Nederland naar België om jullie te inspireren met deze prachtige tool!

Wil jij stil staan bij jezelf en/of je praktijk en echt gaan voelen wat jouw pad hierin is?

En wil je daarnaast ook leren hoe je deze expeditie kan gebruiken in je praktijk/klas/team van mensen, hoe je van hieruit super leuke workshops kan organiseren voor kinderen/jongeren?

Hou dan alvast zaterdag 22 juni en zaterdag 28 september vrij!

Omdat we samen met jou dieper willen ingaan op jouw proces zijn de plaatsen beperkt.

Inschrijven kan via mail naar info@defonkelhut.be

Infoavond Gevoelsverkenner® en neurotransmitters

over hoe EMOTIES en LICHAMELIJKE KLACHTEN dikwijls hand in hand gaan

Op Freinet on the MOVE in Genk werk ik wekelijks aan educatie over emoties in de lessen sociale vaardigehden. De kinderen leren werken met de Gevoelsverkenners ® (Greetje Welten) om meer inzicht te krijgen in hun eigen gedragingen. Emoties vertalen zich niet alleen naar gedragingen, maar nestelen zich ook in ons lichaam. Buikpijn is slechts 1 voorbeeld van hoe lichamelijke klachten en mentaal welzijn hand in hand gaan. 

Kim Abrams gaat in haar praktijk Flow Genk, dieper in op dit soort klachten, waarbij ze adhv een vragenlijst een analyse maakt van de verhouding werkende neurotransmitters. Dit zijn hormoon-achtige stoffen die vrijkomen door emoties en ons zenuwstelsel reguleren.

Met deze kennis samen te voegen, creëerden Kristie en Kim een leerrijke workshop, waarin je meer inzicht zal krijgen in je eigen doen en laten en het energielevel van jou en je gezin kan herstellen. Samen sterker!

We verwelkomen jullie graag op deze workshop op DINSDAG 16 APRIL 2024 om 19u in Freinet on the MOVE IJzersteenweg 10 3600 Genk.

Omdat het al om 19u start en we jullie stresslevel bewaken, zal Lucy van Lucy’s Spoonfull voedzame vegan hapjes voorzien! Daarom graag aanmelden via deze link

https://www.flow-ayni.com/about-4

Zo krijgen wij een beter beeld op hoeveel personen wij mogen verwachten. 

We kijken er alvast heel erg naar uit om jullie te ontmoeten.

Er is een vormingsattest beschikbaar voor mensen die dit nodig hebben.

WIL JIJ GRAAG DEZE AVOND ORGANISEREN VIA JOUW SCHOOL OF ORGANISATIE? MAIL DAN EVEN NAAR INFO@DEFONKELHUT.BE EN IK NEEM CONTACT MET JE OP.

 

 

Workshop schateiland expeditie voor kinderen

Gun jij jouw kind een steuntje in de rug en een onderdompeling in zijn eigen kwaliteiten? Dan is een workshop schateiland expeditie een goed idee!

We gaan samen op expeditie naar Schateiland en daar gaat je kind, door het ontwerpen van zijn of haar eigen schateiland, op zoek naar :

* Wat kan ik goed (wat zijn mijn schatten) en hoe kan ik dit gebruiken?

* Wat vond ik nog lastig en hoe kan ik hiermee omgaan?

* Het opbouwen van zelfkennis en zelfvertrouwen

Tijdens deze expeditie komen we langs de meest bijzondere plekken zoals prachtige bergen waar de schatgravers samen zullen graven. We lopen over de loopbrug waar de spanning stijgt. Wat moeten we doen om erover heen te geraken, we zien een kampvuur vol warmte en nog veel meer. Al deze mooie plekken zorgen ervoor dat je kind gaat nadenken over wie hij of zij is.

Aan het eind van de workshop houdt je kind een prachtige zelfontworpen schatkaart over met waardevolle schatten die thuis kan worden opgehangen.

Voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar.

Wat krijg je :

* Een toffe workshop waarin we gaan werken aan je zelfvertrouwen

* Drankjes en iets lekkers

* Je zelfgemaakte schatkaart die je mag meenemen naar huis

Tijdsduur: 2u

Kosten : €25, inclusief de werkmaterialen, drankjes en iets lekkers

Datum: 

Workshop schatgraven voor kinderen

We spelen het spel Schatgravers en gaan op zoek naar de schatten in jezelf. Tijdens dit spel kom je alles te weten over jouw kwaliteiten en aan het einde versieren we natuurlijk een echt schatkistje om jouw kwaliteiten in op te bergen.

Voor kinderen van 6 tot 14 jaar

Wat krijg je :

* Een leuke workshop waarin je op zoek gaat naar je eigen schatten

* Drankjes en iets lekkers

* Je eigengemaakte schatkist met daarin jouw schatten die je natuurlijk mag meenemen naar huis

Tijdsduur : 2u

Kosten : €25 inclusief de werkmaterialen, drankjes en iets lekkers

Datum: 

 

workshop schatgraven voor ouder & kind

Ben je op zoek naar een waardevol verjaardagscadeau voor je kind? Of heb je zin om even samen met je kind/tiener met iets positiefs bezig te zijn? Een leuk één op één moment, even alle aandacht voor dit ene kind? Kom dan samen met je zoon of dochter schatgraven!

Bij het schatgraven ga je op zoek naar de schatten (kwaliteiten / positieve eigenschappen) in jezelf en in je zoon of dochter. Een liefdevol moment, samen met je kind (leeftijd 8-18 jaar). Even samen stilstaan bij waar jullie van gaan fonkelen!

Wat krijg je :

* Een ontspannen workshop, in een kleine groep
* Koffie, thee, fris & lekkers
* Quality time met je zoon of dochter, samen met iets positiefs bezig zijn
* Je eigen schatkaart met daarop jouw opgegraven schatten!

Tijdsduur: 2 u

Groepsgrootte: Max. 6 deelnemers per workshop (dus maar 3 ouders met hun zoon of dochter)

Kosten: €50 met z’n tweetjes, inclusief allebei jullie eigen schatkaart, koffie/thee en iets lekkers

Mogelijkheid om het spel aan te kopen tijdens de workshop

Datum: 

workshop schatgraven voor ouders

Tijdens deze workshop worden de schatten die je bezit als ouder uitgelicht en misschien ontdek of herontdek je een aantal nieuwe schatten. Deze persoonlijke schatten worden verzameld en gaan je zelfvertrouwen geven om als ouder binnen de opvoeding van je kind aan de slag te gaan. Samen gaan we op zoek naar verbinding met jezelf maar ook met de andere schatgravers. Er is zeker ook ruimte voor elkaars ervaring.

Wat krijg je :

* Een ontspannen avond met andere ouders in een kleine groep

* Koffie, thee, fris en lekkers

* Je eigen schatkaart met daarop jou eigen opgegraven schatten

Tijdstip : 2u

Kosten : €60   inclusief het spel schatgravers (waarde €35) zodat je dit thuis ook kan spelen, je eigen schatkaart, koffie/thee en iets lekkers

Datum: zie agenda

workshop schatgraven voor leerkrachten

Ben je een leerkracht en wil je graag meer verbinding in je klas? Schatgravers is een avontuurlijk spel dat verbindt, inspireert en raakt. Heel geschikt om in te zetten in je klasgroep. Korte momentjes of een langer spel, het kan allemaal. Tijdens deze workshop krijg je een heleboel voorbeelden mee waar je direct mee aan de slag kan en natuurlijk spelen we het spel ook zelf.

Wat krijg je :

* Een ontspannen moment om samen met andere leerkrachten het spel te leren kennen

* Een hand-out met vele gebruiksklare voorbeelden

* Het spel Schatgravers zit er ook bij

* Koffie, thee en iets lekkers

Tijdsduur : 2u

Kosten : €75 exclusief het spel Schatgravers, de hand-out, koffie/thee en iets lekkers

mogelijk om het spel aan te kopen €35

Datum: 

  • Ben jij geïnteresseerd om een workshop te volgen voor in je klas of praktijk? Laat het me even weten. Dan kijken we samen wanneer we een dag kunnen inplannen. Bij deze workshop krijgen je ook een attest van deelname en alles kan via facturatie naar de school verlopen als dit nodig is.

workshop schatgraven voor professionals

Ben je (kinder)coach, leerkracht, therapeut, pedagogisch medewerker of werk je op een of andere manier met (mensen)kinderen? Dan is deze workshop met het spel voor jou een krachtig instrument!

Schatgravers inzetten in je praktijk, in de klas of in een groep! Gebruik je het hele spel of pak je er iets uit en bij welke hulpvraag doe je wat? Hoe pak je dat dan aan? Of combineer het met andere materialen. De mogelijkheden zijn eindeloos en telkens bereik je een stukje bewustwording en dat je echt contact maakt met elkaar!

Schatgravers is een avontuurlijk spel dat verbindt, inspireert en raakt. Spelenderwijs ga je snel de diepte in. Het is geschikt voor iedereen! Jong en oud en elk niveau!

In de workshop gaan we kennismaken met alle facetten van het spel. Natuurlijk spelen we het ook zelf! Je ontvangt hand-outs zodat je direct aan de slag kunt!

Datum: zie agenda en/of op aanvraag

Tijdsduur : Workshop van 4 uur inclusief lunch.

Kosten : € 120,00 inclusief alles, exclusief het spel Schatgravers.

Dit kun je bij De Fonkelhut aanschaffen en kost € 35,00

Een workshop binnen je team of aan een groep op locatie is natuurlijk ook mogelijk. Stuur een mail voor info.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar info@defonkelhut.be

Na inschrijving en ontvang je een factuur. Na betaling is je inschrijving definitief.

Datum: 

Workshop 'Ik ben 9' voor ouders en opvoeders

‘Je zit echt in in de puberteit!’ riep mijn zusje een keer, maar ik ben nog maar negen!’
Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid, zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.
Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen?
Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen?
Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon?
Zou je deze fase graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt?
De workshop ‘IK BEN 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Als kindercoach werk ik veel met kinderen rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.
Mijn droom als ‘Ik ben 9’ specialist is dat alle ouders en verzorgers met kinderen rond deze leeftijd bekend zijn met de negenjaarsfase, zodat zij hun kinderen (nog) beter begrijpen en kunnen onder-steunen.Hoe fijn zou het zijn als jij als ouder straks alles weet over de negenjaarsfase?
Hoe waardevol zou het voor jouw kind zijn als jij weet hoe je hem in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen?

Tijdens de workshop:
* vertel ik jou over de negenjaarsfase

* praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze
periode

* ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis

* is er de mogelijkheid om ervaringen te delen

*gaan we creatief aan de slag

* kan je het boek ‘Ik ben 9’ aankopen (€19,95)

Prijs : €25 , incl koffie, thee en lekkers
Inschrijven kan via info@defonkelhut.be

De training tot ‘IK BEN 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom uit Woerden, auteur van het boek ‘IK BEN 9’ en de creator van de ‘IK BEN 9’ specialisatie voor professionals in Nederland en België.

Datum